Начало / Новини / Четири „удобства” в кухнята, за които може да съжалявате

Четири „удобства” в кухнята, за които може да съжалявате

kitchen-1940174_640

Есента традиционно е време за ремонт у дома и ако планирате такъв, може би знаете, че трябва да бъдете подготвени за какви ли не изненади. Една от най-важните стаи във всеки дом е кухнята, затова, в случай, че ви предстои да я обновите, си заслужава да обмислите внимателно всеки един детайл. Много е важно да знаете кои от дизайнерските техники са успешни и кои изглеждат красиво не само на снимка, а и наред с това създават едно наистина функционално помещение, а не стая, в която ще трябва да сте в постоянно чистене или търсене на нещо. Предлагаме ви списък с неща, които трябва да се избягват, за да не губи стаята функционалността си и да е максимално удобна.

Остров в средата на стаята

За да може да си позволите гоял и хубав остров, на първо място трябва да имате стая с внушителни размери. Но ако стаята е малка, бъдете готови на много компромиси.

Вградена фурна на ниво на неправилна височина

Днес всеки съвременен дом трябва да разполага с вградени уреди, а фурната е уред номер едно за това. И дори да изберете някоя от най-добрите фурни за вграждане, ако тя е много ниско или твърде високо, всичко се обезсмисля. Затова когато монтирате вашата фурна, съобразете височината си и факта, че ще трябва да слагате и вадите горещи и тежки съдове от нея.

Стойка с висящи съдове

Стойка със съдове е често срещано решение за малката кухня и според много хора тя е чудесна алтернатива на шкафа. Все пак надали ще искате всичката посуда да е на показ, да не е защитена от прах, мръсотия, вода. Затова заложете на добрия стар шкаф.

Шкафове с релефна повърхност

Те изглеждат интересно и са много красиви, но събират ужасно много мръсотия. В малките процепи се натрупат изпарени и мазнини, а крайният резултат е почти невъзможно за почистване повърхности.

 


Автор: Entrepreneur Team