Начало / Новини / Теленор ще подкрепи придобиването на допълнителна професионална квалификация на 11 служители

Теленор ще подкрепи придобиването на допълнителна професионална квалификация на 11 служители

За втора поредна година Теленор ще инвестира в придобиването на допълнителна образователна квалификация на 11 свои служители, като част от програмата за развитие Telenor Educational Grants. На специално събитие днес единадесет членове на екипа на Теленор получиха своите Telenor Educational Grants сертификати от Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор и Галина Чулева, главен директор „Хора и стратегия“, за да започнат обучението си в четири образователни направления – eMBA, miniMBA, Chartered и Expert Qualifications.

Всяка година служителите на Теленор разполагат с възможността да получат допълнителна професионална квалификация в множество области. Сред тях са специализации в сферите на счетоводството, маркетинга и развитието на човешките ресурси участвайки в различни световно утвърдени програми като ACCA, CIM, CIMA, CISP и PMI в България и чужбина, както и допълнителни обучения по ключови компетенции като Power BI, стратегически маркетинг, Big Data и Data Science, управление на промени, обучения за управленски позиции.

За първите седем месеца на тази година компанията е инвестирала в над 7000 обучителни часа в различни присъствени и онлайн обучения. Всеки служител има неограничен достъп до над 16 хил. курса в онлайн платформата за обучения LinkedIn Learning

„Развитието на екипа ни е един от най-важните дългосрочни ангажименти, в които Теленор инвестира устойчиво през годините. Образованието на кадрите ни и тяхното професионално развитие е една от най-важните инвестиции в бъдещето на компанията“, каза Галина Чулева, главен директор „Хора и стратегия“.

Сред програмите на Теленор за развитието и задържане на таланти са и програмите Hub by Telenor и Open Mind. Hub by Telenor е стажантската програма, която цели да развива ключови умения в бъдещите професионалисти, като по този начин им даде сигурен старт в кариерното развитие и ги направи по-конкурентоспособни на пазара на труда. Open Mind е програмата за кариерно развитие на хора с увреждания на Теленор, която ги подкрепя, чрез работа в компанията, в изграждането на социални и професионални умения за по-лесна и бърза интеграция в Теленор или други компании.


Автор: Entrepreneur Team