Начало / Новини / PPF Group разделя търговските от инфраструктурните дейности в операторите с марката Теленор и създаването на CETIN Group

PPF Group разделя търговските от инфраструктурните дейности в операторите с марката Теленор и създаването на CETIN Group

PPF Telecom Group днес обяви приключването на разделянето на търговските и инфраструктурните дейности в своите оператори, опериращи под марката Теленор в Сърбия, Унгария и България и създаването на три нови организации, които ще оперират в рамките на CETIN Group.

Съгласно стратегията на проекта, Теленор България прехвърли активите си в телекомуникационна инфраструктура в новосъздадено независимо предприятие, CETIN България. Двете компании ще имат различни приоритети и различни бизнес модели и фокус на управление.

Теленор България ще се съсредоточи още повече върху нуждите на своите клиенти и търговските предложения към тях, докато CETIN ще се фокусира върху подобряването и внедряването на телекомуникационна и ИТ инфраструктура и тяхната експлоатация и поддръжка.

Преструктурирането няма да повлияе по никакъв начин на отношенията на Теленор с неговите клиенти. Те ще продължат да ползват висококачествени продукти и услуги, разработени от Теленор и предлагани през отличената с Best in Test сертификати мобилна мрежа, сега управлявана от CETIN. Не се налагат никакви промени в договорите им за мобилни услуги, нито в  условията по тях. Както преди, клиентите ще продължат да комуникират с Teленор по всички въпроси свързани с услугите на оператора.

Целта на CETIN България е да приложи водещите бизнес модели в България, каквито вече се налагат в региона и по целия свят. Нашият екип от експерти ще продължи да надгражда вече изградената авангардна мрежова и ИТ инфраструктура и по този начин да допринесе за създаването на стойност и да отговори на нарастващото търсене и увеличените очаквания към комуникационните мрежи“, заяви главният изпълнителен директор на CETIN България Владимир Радойчич.


Автор: Entrepreneur Team