Начало / За стартиращи / Пет идеи за онлайн бизнес с малки инвестиции

Пет идеи за онлайн бизнес с малки инвестиции

laptop-820274_640Интернет е перспективно поле за стартиране на бизнес, без значение дали разполагаме със сериозни средства за това, или не. Когато говорим за онлайн бизнес с малки инвестиции, несъмнено веднага се сещаме за електронен магазин и това наистина е една от най-приемливите алтернативи, ако разполагате със скромни средства, а искате да започнете нещо ново и най-сетне да работите за себе си.

 

Електронният магазин е постижима задача, тъй като за да го създадете се нуждаете само от подходящата интернет платформа, лесен панел за управление и свеж дизайн, а след това вече можете да заредите в него стоките, с които искате да търгувате. Инвестицията в изработката на сайта съвсем не е някаква космическа сума, въпреки че все пак трябва да разгледате предложенията на фирмите, които предлагат тази услуга и да отсеете това, което хем отговаря на заделения за целта бюджет, хем ще ви предложи максимални екстри за тези пари. Що се отнася до зареждане със стока, не е нужно да се хвърляте към обширен асортимент в самото начало, а напротив – подберете внимателно качествени и търсени на нашия пазар продукти, които бързо ще можете да продадете и с реализираната печалба едва след това да увеличите каталога си. Не забравяйте, че вече сам сте си шеф и цялата отговорност за това, как ще потръгне вашият електронен магазин, се стоварва на собствените ви плещи.

 

Друга идея за потенциално печеливш онлайн бизнес с малки инвестиции може да бъде създаването на сайт за онлайн бетинг, като този на BetWinner Link например. Предимството на тази идея е очевидно, защото ще заложите на хазартния дух на потребителите и желанието им да изпробват късмета си. При това ще можете да използвате готови системи и ще инвестирате само в изработката на самия сайт, която колкото и атрактивен да е той, няма да бъде особено скъпа. Всеки сайт по същество е само платформа, която в последствие трябва да запълните със съдържание, както художникът рисува върху бялото платно и само от въображението и находчивостта ви зависи, дали ще създадете своеобразен шедьовър, или просто поредната невзрачна картина.

 

Ако пък обичате да пишете и имате афинитет към определен стил, можете да създадете вашата нова, нишова медия в електронен вариант. Дали това ще е сайт, посветен на технологиите, в който ще правите ревюта на най-новите модели смартфони, или компютри на пазара например, или просто блог, където ще публикувате свои интересни и авторски статии – това отново зависи само от вас. А пък за да се открои вашата медия сред вече съществуващите на пазара, трябва да вложите креативност и известна сума в създаването и дизайна му. Дали ще го направите сами, ако работите с WordPress, или ще наемете подходящата фирма, е въпрос на възможности и личен избор, важното е с какво ще го напълните след това, за да успеете да привлечете постоянна аудитория и да получавате приходи от реклама.

 

И като споменах WordPress, това също е една идея за онлайн бизнес с малки инвестиции, тъй като изработката на такива сайтове е в основата на повечето електронни бизнеси в наши дни. Огромните възможности на платформата, богатството от плъгини и шаблони (теми), създадени от цяла общност от независими разработчици и екипи, позволяват на всяка малка фирма да се сдобие с пълноценен сайт. А на вас – да използвате уменията и въображението си, за да се превърнете в търсен специалист при изработката на WordPress сайтове.

 

Всеки онлайн бизнес всъщност се крепи и развива, благодарение на рекламата, а това отваря още една възможност за работа с малки инвестиции – поддръжката на социални мрежи. Да, днес рекламата се случва най-вече в медиите, а основната им част са социалните мрежи, защото може би няма човек, дори и сред по-възрастните, който да няма профил в поне една социална мрежа. Самите те също се прехранват от реклама, а успехът и популярността им е ярко доказателство за силата на този бизнес. Защо тогава и вие да не откриете своето място в социалните медии и да развиете собствен онлайн бизнес, пряко свързан с профилите в тях и дигиталния маркетинг.

 

С тези няколко идеи няма как да обхванем всички възможности за онлайн бизнес с минимални инвестиции, но се надяваме да са насочили в правилната посока и да са ви дали на свой ред нови идеи, които да ви позволят да пробвате възможностите си.


Автор: Entrepreneur Team