Начало / Новини / Онлайн бизнесът расте с още по-бързи темпове тази година

Онлайн бизнесът расте с още по-бързи темпове тази година

laptop-820274_640

Интернет бизнесът продължава да расте с бързи темпове тази година и докато преди десетина години да пазаруваме онлайн беше по-скоро екзотика, то сега голяма част от потребителите правят именно това – купуват в интернет всичко от храна, дрехи и обувки, до модерно обзавеждане за дома и различна техника.

 

Всъщност интернет бизнесът се явява реален шанс за едни, но и огромна заплаха за тези, които не могат да се адаптират бързо към новите технологии в бизнеса. И докато електронната търговия отдавна вече не е екзотична новост или нишов бизнес, а неизменна част от бизнеса на почти всеки търговец, то част от фирмите, които не успяха да свикнат с тази мисъл, вече са само спомен. Онлайн магазини, дропшипинг сайтове, платформи за електронни продажби – това са само част от бизнес моделите, които вече процъфтяват в този сегмент.

 

Друг бързо развиващ се онлайн бизнес е виртуалният бетинг или онлайн залаганията, които стават все по-популярни у нас през последните години. За кратко около тази дейност се разрасна същинска екосистема от оператори като efbet, сайтове за прогнози, афилиейт партньори и други.

 

Вече не е модерно просто да отидеш на бинго, за да задоволиш желанието си да изпробваш късмета си. Има толкова много сайтове за онлайн залагания, че на практика може би не съществува хазартна игра, която да няма поне няколко интернет варианта – достатъчно богат избор за всеки клиент и вкус. А спортът винаги е бил това, което обединява хората около една кауза. А кое би било по-атрактивно като електронен бизнес, ако не спортните залагания? Всички знаем, че няма български мъж, който да не е спец по футбола и да не може с часове да обяснява как ще се развие класирането в първенството ни или кой ще е новият победител на предстоящото европейско първенство.

 

Онлайн бетингът позволява да се играе с малки средства, като всеки си преценява колко пари да вложи. Това е важно предимство, защото прави залаганията точно такива, каквито трябва да са – източник на забавление и премерен риск, вместо някаква мания, която да доведе до финансово затъване. От изключително важно значение е човек да е умерен във всичко. Затова към този тип сайтове трябва да се подхожда с премерени действия, да се харчи само толкова, колкото можем да си позволим, без това да влияе на другите ни разходи и като цяло – да се възприемат като източник на забавление.

 

Независимо дали ще създадете интернет магазин, афилиейт сайт за залагания или просто ще използвате дигиталния маркетинг, за да продавате портфолиото си и то да достигне до по-широк кръг клиенти, интернет пространството продължава да се развива с бързи темпове и да измества вече остарелите физически бизнес модели и магазини.

 

В напрегнатото си ежедневие, ние все по-често посягаме към мишката и компютъра, за да поръчаме вечеря, вместо да хукнем към супермаркета за късно пазаруване; избираме лесно и бързо нови и модерни дрехи от безбройните предложения онлайн, чиито реклами се появяват каквото и да правим в интернет или дори планираме обзавеждането на дома си, разглеждайки интернет магазини за черна и бяла техника. Докато преди десетилетие всички тези неща бяха свързани с голяма порция свободно време, което трябваше да отделим за физическо проучване на пазара, планиране и покупки, сега всичко, което ни е нужно, а дори и това, което не е, може да бъде открито с няколко клика на мишката и подходящото търсене в Google.

 

Развитието на този тип търговия просто предефинира понятията, а сред тях и това за конкуренция и способи за задоволяване на нарастващото търсене. Вече не е достатъчно само да имаш електронен магазин, бетинг сайт или да продаваш чрез някоя от световно известните търговски платформи като eBay и Amazon, защото в интернет търговията навлизат нови тенденции. Те изискват повече информираност, подбор на предлаганите стоки и подходяща реклама в различните дигитални канали. Предимство осигурява индивидуалното отношение към клиента, а технологиите са тези, които могат да го подсигурят, благодарение на различни онлайн или офлайн канали и дори комбинация от електронен и физически магазин.


Автор: Entrepreneur Team