Начало / Новини / На какви основни изисквания трябва да отговаря един съвременен сайт?

На какви основни изисквания трябва да отговаря един съвременен сайт?

statistic-1820320_640

На първо място разбира се е дизайнът, тъй като това е което виждаме още с първото отваряне на сайта – лек и стилен, без натруфени елементи или тежки реклами, които да отблъскват клиентите, или с две думи – професионален дизайн.

Важно е също така да отбележим, че в забързания ден, много малко хора използват компютъра си, за да потърсят нещо в интернет. Най-често това се случва в движение и от смартфона, което съвсем резонно ни води до следващото важно изискване за изработката на вашия бъдещ сайт – мобилна версия, която ще му позволи да е еднакво лесно достъпен от всякакви устройства, без това да пречи на потребителското изживяване.

Следващите изисквания вече са малко по-индивидуални и са свързани с целта на конкретния проект, който ще се изработва – ако той е предназначен за продажби на стоки и услуги, трябва да предвидите редица функционалности – кошница, представяне на продуктите, промоции, както и възможно най-широка гама видове онлайн плащания, за да може всеки лесно и бързо да избере това, което предпочита. Именно тези функции правят един сайт онлайн магазин.

Не е лошо да не забравите и формата за запитвания, чрез която клиентите ви лесно ще се свързват с вас при нужда, за да можете да им помогнете да разрешат даден проблем или просто да ги консултирате относно услугите, които предлагате. В допълнение е добре да предвидите и E-mail бюлетин, който ще ги уведомява своевременно за промени в асортимента или промоции, свързани с вашите продукти и услуги.

За оптимизацията трябва да бъдат направени редица други неща, свързани с текстовете, хедингите, Search конзолата и Google Analytics и т.н.

И понеже ще работите сами с платформата, нужно е да има удобен администраторски панел, чрез който само с няколко клика да можете да редактирате или обновявате информацията в сайта си. Надеждните разработчици на сайтове предлагат и съответното първоначално обучение, от което ще имате нужда, ако за пръв път се налага да работите с избраната платформа.

Накрая, но разбира се не на последно място, важен е и сигурният и надежден хостинг, защото каквото и да съдържа вашият сайт, то ще остава недостъпно за клиентите и посетителите му, ако хостингът често ви създава проблеми или поддръжката му е тромава и бавна.

Минт Софт ЕООД е фирма, специализирана в изграждане на дигитално присъствие за бизнеса. Част от услугите, които предлагат са изработка на уеб сайт, пълна SEO кампания, копирайтинг и уеб поддръжка. В портфолиото си имат разнообразни проекти, като корпоративни сайтове, онлайн магазини и е-списания.


Автор: Entrepreneur Team