Начало / Новини / Как да освежим дома си, без да влагаме много средства

Как да освежим дома си, без да влагаме много средства

kluchove i kontakti

Разглеждайки красивите снимки в списанията за интериорен дизайн, навярно неведнъж ви се е искало и вашият дом да прилича поне малко на тях. Но за съжаление, особено, ако не разполагате с много средства, тази задача със сигурност ви се струва непосилна. Това е и причината да отлагате освежаването на интериора с месеци, а дори и с години или поне, докато не успеете да си позволите желаните елементи. А с течение на времето модата се сменя и така може и никога да не успеете да сте в крак с нея.

Тази максима обаче не важи за хората с голямо въображение и свежи идеи, които могат да постигнат зашеметяващи резултати с малко и евтини материали като ги комбинират правилно и съчетаят с останалото обзавеждане, пипвайк тук-там някои подробности, които въпреки че остават скрити за окото, допринасят много за цялостното излъчване. Не се плашете, ако ви липсват идеи, може би именно тази статия ще ви даде някои насоки, за да започнете най-сетне пролетното освежаване на дома си и да внесете в него повече елегантност и уют.

Кое според вас е най-важното за едно жилище? Кое оставя първото и трайно впечатление, когато за пръв път отворите вратата и влезете в апартамента? Осветлението разбира се, защото именно то може да подчертае дребните щрихи и да скрие някои недостатъци от погледа на външен човек така, че да направи дома да изглежда по-приветлив и модерен. 

Именно магията на домашното осветление може да превърне всяка стая в уникална и да й дари живот или да развали цялостния ефект дори и от най-скъпото и модерно обзавеждане, ако е неправилно избрано. Колкото и странно да ви звучи обаче, рядко се замисляме за осветлението и за чудесата, които то може да направи с нашия дом. Защото домашното осветление всъщност има две функции – едната е практична и лесно забележима, а другата, която често остава скрита, е декоративната. 

Правилно избраното домашно осветление означава хитрото комбиниране на различните източници така, че да привлекат вниманието към детайлите и да изпълняват функциите си ненатрапчиво. Тук може би трябва да спомена и това, че най-често хората очакват от едно или максимум две осветителни тела да осигурят нужната светлина в стаята, вместо да използват ефектите от различни източници, за да създадат палитра от настроения във всеки кът. Важно обаче е, освен основното осветление, освежавайки интериора на дома си, да предвидите още и акцентно и локално такова, за да могат всички те в комбинация да подчертаят идеите ви. Подбирайки основните осветителни тела по форма и цвят, вие ще поставите основите, а с допълнителните акценти – ще подчертаете или скриете това, което искате. За още мъничко разкош може да добавите и локални осветителни тела на местата, които използвате рядко, но все пак имате нужда от източник на светлина.

И когато говорим за осветление, няма начин да не споменем и това, без което всъщност то не може да функционира – ключовете за осветление. На пръв поглед тази дребна подробност може да ви се струва прозаична, но трябва да ви кажа, че с комбинирането на клучове с неподходящ дизайн, лесно може да съсипете целия ефект от идеята си и да се върнете в начално положение. Може би си мислите, че всички ключове за осветление са еднакви – малки квадратни платки с бутон за включване и изключване на лампата, но ще се изненадате колко ефектен акцент въсщност могат да се окажат те, ако подберете подходящия дизайн. 

За да се уверите в разнообразието на актуални модели ключове и контакти, посетете магазина на Максимпорт, където ще се затрудните единствено при решението, кои от всички модели, които ви харесват да изберете за дома си. В дългия каталог на Максимпорт ще намерите подходящия осветителен ключ, който ще допълни елегантно интериора на дома ви и ще нанесе финалните щрихи, при това без да утежнява бюджета ви, тъй като цените са достъпни за всеки джоб.


Автор: Entrepreneur Team