Начало / All / Леона Асланова: Имаше враждебно превземане на Иновейшън Акселерейтър България

Леона Асланова: Имаше враждебно превземане на Иновейшън Акселерейтър България

Leona-Aslanova-Innovation-Starter-2Иновейшън Акселерейтър България АД е един от най-новите български фондове за финансиране в стартъп проекти, който стартира миналата есен с амбицията да подкрепи около 200 български стартиращи фирми. Както научаваме от Facebook профила на неговата основателка Леона Асланова обаче, това може и да не стане, защото според нея фондът е обект на враждебно превземане.

Ето какво написа тя в социалната мрежа от името на екипа на Innovation Starter:

‼️Уважаеми партньори и приятели,

за съжаление се налага да излезем и с официално становище във връзка със ситуацията в “Иновейшън Акселерейтър България” АД.

За наше огромно огорчение имаше враждебно превземане на фонда, което резултира в:

– присвояване на цялостен интелектуален труд от септември 2017 г. до момента, инвестиционна стратегия, организационен капацитет, документация;
– изключване на членовете на надзорен съвет, които съблюдават за моралните устои и изпълнението на стратегията на дружеството;
– незаконосъобразни действия;

Тъй като на пазара се разпростаняват слухове, държим изрично да ви представим своята позиция по въпроса, с което се надяваме да ги прекратим и да помолим цялата екосистема да бъдете бдителни и активни.

Работили сме върху този проект с чисти намерения и с желание да осигурим средства за иновативни стартиращи компании, продължаваме да работим упорито по всички други проекти за инвестиции в средата.

Леона Асланова има дългогодишен опит в развитието на иновациите като основател на Innovation Starter, първата специализирана агенция за иновации в България, на форума за иновации Innovation Explorer, в партньорство с Капитал и на Академия за иновации (най-голямото публично-частно образователно партньрство у нас), съвместно с водещите университети в България. Автор е на 5 курса по иновации и води лекции в 4 български университета. Екипът ни ще следи темата в развитие.


Автор: Entrepreneur Team