Начало / Новини / Българската асоциация за електромобилност създаде видеоклип със съвети за безопасност при управление на електрически тротинетки

Българската асоциация за електромобилност създаде видеоклип със съвети за безопасност при управление на електрически тротинетки

Организацията съветва водачите на персонални транспортни средства да бъдат толерантни и да спазват законовите изисквания

 

Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) създаде видеоклип със съвети и препоръки за безопасност при управлението на електрически тротинетки и други персонални транспортни средства. Видеото е създадено в партньорство с Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата, компанията за споделяне на тротинетки Brum, както и със Съюза на българските автомобилисти и ще бъде разпространено в медии и онлайн канали.

 

От асоциацията съветват всички водачи на електрически тротинетки когато е възможно да използват каски, за да гарантират своята безопасност. “Движете се само на разрешените места – по велосипедната инфраструктура или по пътища с максимално разрешена скорост до петдесет километра в час, възможно най-вдясно” – посочват още от БАЕМ.

 

Сред останалите препоръки към водачите на електрически тротинетки са: да спират винаги на червен светофар и знак “Стоп”, да спазват посоката на движение, както и да пресичат пешеходните пътеки като пешеходци. На водачите на споделени тротинетки, се препоръчва да ги паркират на обозначените места.

 

“Винаги спазвайте Закона за движение по пътищата и бъдете толерантни” – съветват още от асоциацията за електромобилност. Асоциацията има за цел както да популяризира и улесни разпространението на електрическите тротинетки и останалите персонални транспортни средства по българските пътища, така и да спомогне за тяхното безопасно навлизане, в унисон с добрите практики и законодателството. Сред нейните цели е също изграждането на добре развита инфраструктура за управление на тротинетки и други персонални средства за придвижване, както и обучение на водачите на тротинетки и автомобили.

 

Представители на БАЕМ напомниха, че развитието на електрическите тротинетки и велосипедите е екологична алтернатива, която спомага за по-чист въздух в големите градове, намаляване на задръстванията, по-удобна е и освен това е доказано по-сигурна форма на придвижване, в сравнение с колите.

 

Клипът е достъпен тук: https://drive.google.com/file/d/1Y53XOd-4BZQL96WCKVAdvsslZJct2GgY/view


Автор: Entrepreneur Team